Levi’s Shop in Amsterdam goes eco-friendly

Amsterdam based design firm Como Park was commissioned by Levi’s to create a new store interior concept. Frame Magazine recently reported on the behind the scenes failures and successes which led the design team to consider reusing materials in the store.

‘While the first concept looked good on paper, we made some prototypes and it just didn’t feel right,’ says Kenneth Jaworski of agency Como Park, adding that the first concept was also over budget. ‘We got lucky when permit issues delayed the project, giving us an opportunity to re-evaluate the design. At that point, we rethought and redesigned the store completely.’

levis-shop

Como Park solved the budget issue by re-purposing much of the lighting and wood flooring from Levi’s Bread and Butter trade show booth. They also scoured Amsterdam for salvaged materials including old doors, bicycles and furniture. The resulting design favors these elements from the city over a lot of homogenized branding.

Comments are closed.

RSS Forum Latest

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.